2013. június 9., vasárnap

Zabpehely tallér

Egy kedves rokonunk ismertetett meg bennünket ezzel a recepttel és amióta néhány barátnőmről kiderült, hogy érzékeny a fehér lisztre, ezt a sütit egyre többször sütögetem. A benne lévő csokidaraboktól ill. fahéjtól igen kellemes íze van.

Zabpehely tallér

Hozzávalók:
15 dkg zabpehely (én általában apró szeművel csinálom)
10 dkg liszt (a lisztérzékenyek miatt teljes kiőrlésű)
1/2 kk szódabikarbóna
1/2 kk őrölt fahéj
10 dkg étcsokoládé apróra vágva
csipet só
15 dkg vaj
6 dkg barna cukor
6 dkg fehér cukor
1 tojás
esetleg apróra vágott mazsola, aszalt gyümölcs

A tojást a cukorral kikeverjük, majd a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túl lágy a tészta, mert akkor szétterülnek majd a tallérok. Vizes kézzel golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.


Ha bevált a recept, akkor következő alkalommal lehet egyszerre dupla adagot csinálni belőle, mert általában gyorsan fogy ez a sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése