Íme egy újabb egyszerű, de mégis nagyszerű süti, szintén nagy kedvenc a családban.
Vajas kenyér
Hozzávalók a tésztához:
11 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
14 dkg darált dió
2 tojás fehérje
A „vajhoz”:
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kinyújtjuk és közepes kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A köröket félbevágjuk, így kapjuk a félhold alakú „kenyereket”. Tepsibe sorakoztatva szép világos barnára sütjük.
Mindezek után, míg a félholdjaink kihűlnek, a „vaj” hozzávalóit kézi mixerrel jól kikeverjük. Fontos, hogy jó habos, szinte fehér legyen, mert különben nem lesz szép a sütink teteje. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a kis kenyérkéket egyenként, viszonylag vastagon megkenjük, tálcákra rakva szárítjuk. Miután a tetejük is megszáradt, jól zárható dobozban tároljuk.
Kedves Blogíró!
VálaszTörlésEbből nálunk nem lehet eleget sütni...:)
Én halászi vagyok és ugyanezek a sütik, torták fordulnak elő a családban is.
És a nagyobb összejöveteleken a "kiliti! citromtorta :)
Anyukám sógora kiliti származású.
Nagy örömmel olvasom soraid.
Kedves Anita!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik a blog és kedved leled az itt való böngészésben. Jó sütögetést!