2011. augusztus 9., kedd

Vajas kenyér - kicsit másként


Íme egy újabb egyszerű, de mégis nagyszerű süti, szintén nagy kedvenc a családban.

Vajas kenyér

Hozzávalók a tésztához:
11 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg cukor
14 dkg darált dió
2 tojás fehérje

A „vajhoz”:
3 tojás sárgája
15 dkg cukor

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, kinyújtjuk és közepes kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A köröket félbevágjuk, így kapjuk a félhold alakú „kenyereket”. Tepsibe sorakoztatva szép világos barnára sütjük.

Mindezek után, míg a félholdjaink kihűlnek, a „vaj” hozzávalóit kézi mixerrel jól kikeverjük. Fontos, hogy jó habos, szinte fehér legyen, mert különben nem lesz szép a sütink teteje. Ha ezzel is megvagyunk, akkor a kis kenyérkéket egyenként, viszonylag vastagon megkenjük, tálcákra rakva szárítjuk. Miután a tetejük is megszáradt, jól zárható dobozban tároljuk.



2 megjegyzés:

  1. Kedves Blogíró!
    Ebből nálunk nem lehet eleget sütni...:)
    Én halászi vagyok és ugyanezek a sütik, torták fordulnak elő a családban is.
    És a nagyobb összejöveteleken a "kiliti! citromtorta :)
    Anyukám sógora kiliti származású.
    Nagy örömmel olvasom soraid.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Anita!

    Örülök, hogy tetszik a blog és kedved leled az itt való böngészésben. Jó sütögetést!

    VálaszTörlés