2012. május 28., hétfő

Győri diós

Mivel ma Győrben jártam, gondoltam viszek egy kis győri dióst a győri barátnőknek. És hogy a blogra is kerüljön föl megint valami, rögtön le is dokumentálom.


Győri diós

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
20 dkg darált dió
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
0,5 dl tej
0,5 dl rum
citromhéj
6 tojás felvert habja

Tetejére: 
6 tojás sárgája
20 dkg porcukor
kis vaníliás cukor

Csoki a márványozáshoz:
1 ek. forró víz
3 dkg porcukor
1 ek. kakaó
pici margarin

A tészta elkészítéséhez először kikeverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, lassanként, arányosan adagolva a folyékony és szilárd anyagokat. Legvégül finoman belekeverjük a tojások felvert habját is, vigyázva hogy a hab ne nagyon törjön össze. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ezalatt jól kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral úgy, hogy szépen kifehéredjen és jó habos legyen. Emellett összeállíthatjuk a csokit is, hogy mikor kivesszük a tésztát a sütőből minden a kezünkhöz közel legyen, ugyanis a sütőből kivett meleg tésztára kell rákenni a tojásos krémet, majd a csokival csíkokat húzni rá és a csíkokra merőlegesen fogpiszkálóval tudjuk szépen bemárványozni a süteményünk tetejét. Mivel gyorsan kell csinálni ezeket a műveletek, ezt nem volt időm lefényképezni, de azért remélem érthető a folyamat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése