2011. november 12., szombat

Gyerekkorunk kedvence - Szerencsengombóc

Szeretek visszaemlékezni gyerekkorom élményeire, ilyen blogbejegyzések kapcsán pedig a hozzá fűződő ízekre. Testvéreimmel, unokatestvéreimmel minden nyarat végigjátszottunk a hatalmas kertben, ami Nagymamánk és a mi házunk között húzódik. Így nem telt el nap úgy, hogy egyszer-kétszer ne tettük volna tiszteletünket Mamánál, ahol néha-néha valami finomság is várt minket. Ezek közé tartozott a híres szerecsengombóc, amitől garantáltan mindegyikünk csupa csokis lett. És mi sem bizonyítja jobban, hogy ez nem csak a gyerekek kedvence, hogy múlt hétvégén a 190cm magas "kisöcsém" ezt kérte sütemény gyanánt. Szeretünk a kedvében járni, így Anyuval megcsináltuk Neki.

Ajánlom ezt minden kisgyermekes anyának, kisgyereknek és kevésbé kis gyereknek egyaránt. Egyszerűsége miatt szerintem megéri kipróbálni.

Szerecsengombóc

Hozzávalók:
0,5 l tej
0,5 l liszt
6 tojás

Forgatáshoz:
Cukros kakaó


Nem, nem írtam el, a liszt is fél liter! Tehát a tejből és a lisztből sűrű pépet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha a massza kihűlt, egyenként hozzákeverjük a 6 tojást. Eleinte nehezen keveredik össze, de aztán egyre könnyebben megy.
Mindezek után kanállal adagolva, forró olajban/ zsírban gombócokat sütünk ki belőle.
Olajból kivéve még forrón cukros kakaóba forgatjuk őket.
Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Óóó, ez nálunk egérke néven fut - pedig nem vagyunk messze Kilititöl...

    VálaszTörlés